Continium Expres Tentoonstelling

bekijk details »
Iedereen
Vanaf €5,50

Stap in, voor een onvergetelijke rit met een stoom- of dieseltrein van Miljoenenlijn én breng een bezoek aan Continium!

Klaar voor een onvergetelijk dag uit:? Ga met de trein van Miljoenenlijn vanaf Simpelveld dwars door het Limburgse heuvellandschap naar Continium in Kerkrade.

In Continium discovery center ervaar je de invloed van wetenschap en techniek op jouw leven! Je komt ogen en handen te kort voor alle leuke interactieve stations waarmee je zelf uitvindt hoe de wereld in elkaar zit. Naast de vaste tentoonstellingen, waarin je van alles leert over wetenschap en techniek, is er nu de wisselexpo CSI: Continium, ontrafel jij samen met professor Kees Koud dit ijskoude mysterie? In de speciaal ingerichte Science Labs maak je zelf een stoere technische gadget die je mee naar huis mag nemen. En laat je verbazen in de Science show CSI: Continium, Plaats delict of doe mee met de quiz Heart to Get... Kom snel zelf ontdekken wat er nog meer te beleven valt!

Miljoenenlijn

De vrijwilligers van Miljoenenlijn zetten zich al meer dan 25 jaar in om Miljoenenlijn, de prachtige spoorlijn dwars door het Heuvelland, te onderhouden en te exploiteren.

Geniet van het 22 kilometer lange spoormuseum en van alle parels die Zuid-Limburg te bieden heeft. Een rit met de stoomtrein en een bezoek aan het vrij toegankelijke erfgoedpark rondom het station Simpelveld biedt een bijzonder dagje uit in de sfeer van reizen uit lang vervlogen tijden.

 

Arrangement Continium express

Vanaf 1 april 2018 vertrekt er elke zondag om 11.30 uur vanuit Station Simpelveld een trein naar Kerkrade, in de vakantieperiodes vertrekt er zelfs 3 keer per week een trein richting Kerkrade. Kijk snel op www.Miljoenenlijn.nl voor het actueel rijschema.

In het arrangement zit naast de treinreis (retour) van Simpelveld naar Kerkrade ook een entreeticket voor Continium. Na een bezoek aan Continium neem je om 14.05 óf 16.05 uur de trein terug naar Simpelveld.

De Railbus van Miljoenenlijn

Info & tickets:

  • Kinderen 0 t/m 2 jaar: gratis
  • Kinderen 3 & 4 jaar: betalen alleen treinticket à €5,50
  • 3 t/m 11 jaar: € 13,50
  • 12 jaar en ouder: € 17,50

Vooraf reserveren is niet nodig. Tickets zijn op rijdagen te koop aan de kassa in Simpelveld en in de webshop van Miljoenenlijn. Meer informatie over rijdagen en tickets op de website van Miljoenenlijn:

Tickets & Reistijden

Vertrek en aankomst

Station Simpelveld

Wanneer?

Continium Expres

Tentoonstelling