Concert op LEGO piano Activiteit

11 juni 2017 bekijk details »
Familie
€7,50
180

Op muzikale tijdreis met moderne "oude" techniek. Jeroen van Veen, winnaar van de NPO Radio 4 Award 2016, werkte een aantal jaren aan zijn droom; een bespeelbare piano geheel van LEGO blokjes. De hybride LEGO piano heeft de afmetingen van een echte vleugel en het mechaniek maakt niet alleen pianotonen: via mechanische LEGO verbindingen slaan de toetsen ook andere instrumenten aan. Deze techniek werd al in de tijd van Mozart gebruikt.

Tijdens de voorstelling op zondag 11 juni bij Continium vertelt Jeroen van Veen meer over de totstandkoming van de bijzondere LEGO piano. Hierna neemt Sandra de luisteraars mee op een muzikale reis dwars door de tijd en maken we kennis met beroemde componisten, waarvan de meeste nog nooit van LEGO zullen hebben gehoord.

Sandra en Jeroen bespelen de piano ook samen in een aantal vierhandige stukken, die door Jeroen zelf zijn geschreven. Met speciale apps maken ze muziek die niet alleen mooi is om naar te luisteren, maar waar je ook naar kunt kijken! Het is kortom een voorstelling voor jong en oud. Je hoeft geen groot kenner van klassieke muziek te zijn om je te verbazen over de klanken die een zelfgebouwde LEGO piano kan voortbrengen.

Na afloop van de voorstelling is er natuurlijk de gelegenheid je vragen te stellen aan Jeroen en Sandra én de vleugel van dichtbij te bewonderen. Maar wel: voorzichtig! De steentjes van de vleugel zijn niet gelijmd: de vleugel is erg breekbaar!

  • Het concert, geschikt voor de hele familie, start om 14.00 uur.
  • Het concert is inbegrepen bij een bezoek aan Continium, maar vol = vol!

Update 8 juni 2017:

Op veler verzoek is het concert nu inbegrepen bij een regulier ticket voor Continium. Ook een museumkaart is geldig. Eerder gekochte tickets alleen het concert blijven ook geldig, deze geven nu ook toegang tot Continium. Voor hen hebben we gereserveerde plekken bij het concert. Veel plezier!

Wanneer?

Concert op LEGO piano

Activiteit
  • 11 juni 2017

    Zondag
    14:00