Meer projecten voor onderwijs

Naast Project F.I.E.T.S. en Project S.T.E.M. helpt Continium discovery center op meer vlakken om wetenschap en techniek in het (O&O) onderwijs te integreren, zoals met Spark tech lab in Weert, binnen Technasium & de FIRST® LEGO® League.

FIRST® LEGO® League

De FIRST ® LEGO® League daagt kinderen uit om te denken als wetenschappers en technici. Tijdens het seizoen kiezen de teams een probleem uit de praktijk dat opgelost moet worden binnen een bepaald thema. In 2016 was dat Animal Allies. In 2017 is het thema HYDRO DYNAMICS:

Op je plaats, klaar, af! Tijdens het FIRST® LEGO® League seizoen 2017/2018 HYDRO DYNAMICSSM leer je van alles over water – hoe we aan water komen, het transporteren, gebruiken of afvoeren. Kinderen van 9 tot 15 jaar uit meer dan 80 landen spetteren tijdens deze Challenge. Welke mogelijkheden zijn er als we begrijpen wat er gebeurt met ons water?

Daarnaast leren de kinderen hun eigen robot te bouwen en te programmeren met LEGO MINDSTORMS® om hier vervolgens verschillende missies in de robotwedstrijd mee uit te voeren. Tijdens het hele traject staan de Core Values zoals sportiviteit, samenwerking en respect voor elkaar hebben, centraal. 

De regiofinale van Limburg vindt ook in 2017 weer plaats in het Continium. Wij kijken ernaar uit!

Meer weten over de FIRST® LEGO ®League?

Project S.T.E.M.

Op verzoek van “Project Stem II” en in nauwe samenwerking met het basisonderwijs ontwikkelde Continium discovery center hèt O&O Project voor integratie van Wetenschap en Techniek in het lesprogramma. Lees hier meer over Project S.T.E.M.

Project F.I.E.T.S.

In samenwerking met Regionaal Orgaan Verkeersveiligheid Limburg (ROVL) en Veilig Verkeer Nederland heeft Discovery Center Continium voor Limburgse basisscholen het Project Fun, Information, Education, Technology & Safety, kortweg F.I.E.T.S., ontwikkeld. Leerlingen gaan in dit project aan de slag met de techniek van de fiets in relatie tot veilige verkeersdeelname. De hoofdmoot van het project bestaat uit een projectdag, waar alle groepen van de school aan deelnemen. Kijk voor meer veelgestelde vragen en hoe u zich als school kunt aanmelden voor dit project op Project FIETS.

Technasium

Continium discovery center ondersteunt Technasium en de uitgangspunten van Onderzoek & Ontwerpen (O&O), waarbij leerlingen in teamverband projectmatig werken aan actuele bètatechnische opdrachten uit de praktijk. We geven daarbij graag speciale opdrachten en begeleiden de Technasia uit Limburg. 

Leskist & spreekbeurtkoffer Steenkolenmijn

Ter voorbereiding of verdieping van het thema mijnbouw of een bezoek aan Continium Discovery Center Kerkrade, staan voor scholen leskisten De Steenkolenmijn beschikbaar en voor leerlingen de spreekbeurtkoffer De Mijn.