World of Bricks: Demonstraties schaalmodellen Activiteit

bekijk details »
Iedereen
Inbegrepen bij ticket voor Continium

In de maanden april en mei is het thema van World Of Bricks: Planes, Traines & Automobiles! Ingmar Spijkhoven (Custom Brick Models) geeft daarvoor demonstraties van zijn schaalmodellen.

SCHAALMODELLEN VAN LEGO STENEN

Met LEGO® stenen kun je alles maken. Ingmar Spijkhoven nam die goede raad ter harte en bouwt op professionele wijze schaalmodellen. Hij gebruikt daarbij alleen LEGO materiaal. Ingmar heeft zich toegelegd op het bouwen van vrachtwagens, opleggers, aanhangers en grondverzetmachines en alles wat daarmee te maken heeft. Door gebruik te maken van de zogenaamde LEGO® Power Functions kan hij zijn bouwwerken motoriseren. In de maand april & mei geeft hij daarvan ook enkele demonstraties, en wel op:

Zondag 23 april

  • 11:30
  • 13:30
  • 15:30

Zondag 7 mei

  • 11:30
  • 13:30
  • 15:30

De schaal van de grote voertuigen is 1:17,5. Dat betekent dat een blokje van 1 cm in het echt 17,5 cm zou zijn. Een goede combinatie van vormgeving en functionaliteit. Deze schaal is bepaald aan de hand van het voor vrachtwagens meest voor de hand liggende LEGO® wiel. Naast de steeds uitgebreidere collectie originele onderdelen komen er ook steeds meer aanvullingen om de modellen steeds realistischer te maken. Sommige zijn alleen maar 'mooi', zo zijn behoorlijk wat LEGO® elementen te verchromen en ook is het mogelijk 3D geprinte elementen toe te voegen & ontwerpt Ingmar zijn eigen stickers. Maar ook qua techniek: bedrijven bieden licht- en geluidseffecten aan en zelfs kun je met een slimme steen odellen op afstand besturen middels een App op de SmartPhone. 

WORD JIJ DE VOLGENDE LEGO PROFESSIONAL?

Leuk detail: Ingmar pakte in 2007 zijn oude hobby weer op toen hij zag hoe zijn zoontje speelde met LEGO. Iets wat hij vroeger ook fanatiek deed, maar waar hij mee gestopt was toen hij 15 jaar werd. Kijk dus goed hoe hij zijn voertuigen in elkaar heeft gezet, bouw stevig door en wie weet word jij de volgende LEGO professional!

Thema: Planes, Traines & Automobiles!

LEGO, the LEGO logo, the Minifigure, and the Brick and Knob configurations are trademarks of the LEGO Group of Companies. ©2016 The LEGO Group. World Of Bricks is not sponsored, endorsed or otherwise supported by The LEGO Group.

Wanneer?

World of Bricks Demonstraties schaalmodellen

Activiteit