World of Bricks:
Ontdek, Bouw, Experimenteer Tentoonstelling

22 december 2016 t/m 3 december 2017 bekijk details »
Iedereen
Inbegrepen bij ticket voor Continium

Welkom in Continium's World Of Bricks, de kleurrijkste stad gebouwd met supergrote bouwstenen!

Je vindt er een brandweerkazerne, een cinema, school, garage en meer. In deze stad bouwen en experimenteren jong en oud naar hartenlust. Zo ontdek je met LEGO® stenen hoe jouw wereld werkt! Honderden LEGO minifiguren verwelkomen je in hun wereld. Meld je bij de grenswachter en ga op ontdekkingstocht door Continium's World Of Bricks. Talloze steentjes en doe-opstellingen dagen je uit om aan de slag te gaan. 

Iedere maand een ander thema!

Iedere maand is er een ander thema, dus ook iedere maand weer leuke workshops, demonstraties, mini-exposities, "meet & greets", bouwwedstrijden en nog veel meer. Houd de website in de gaten voor de actuele activiteitenagenda! 

Activiteiten voor jong en oud

Ga op ontdekking in World Of Bricks: de stad is verdeeld in meerdere delen en biedt ruim 40 verschillende ontdek- en doe stations vol steentjes en meer. De kleinsten zijn welkom om te spelen met DUPLO® stenen en meer, de grootsten kunnen aan de slag met techniek of stop-motion films. Daarnaast ben je ook welkom in de andere exposities van Continium. 

Praktische informatie

Je vindt World Of Bricks in Continium aan het Museumplein Limburg in Kerkrade. Ook kun je hier (gratis) de conceptstore Bricksworld bezoeken. Lees verder voor meer informatie over bereikbaarheid & openingstijden, en:
Koop nu je ticket online en ontvang tot €2,10 korting!

Thema's   Activiteiten   Praktische informatie   Tickets

Feestdagen 2017

Op Hemelvaartsdag, donderdag 25 mei zijn we ook gewoon geopend.
Ook tijdens Pinksteren, zondag 4 en maandag 5 juni ben je van harte welkom. Tot dan! Openingstijden

Activiteiten

Een levensgrote brandweerkazerne, een heus theater, een school en garage. Welkom in World Of Bricks waar je naar hartenlust bouwt en experimenteert. Zo ontdek je met LEGO stenen hoe jouw wereld werkt! 

In het theater ga je aan de slag met het maken van een stop-motion filmpje, breng je je wereld tot leven en ga je op de foto met een filmheld. De garage geeft je tools om je eigen auto te bouwen en testen. In het Friends huis maak je je mooiste cupcake, sta je op de Friends dansvloer in de spotlights en mozaïek je je eigen portret, of dat van Justin Bieber.

Plattegrond World Of Bricks

Bij je bezoek ontvang je een speciaal paspoort met daarin een plattegrond. De kleuren van de plattegrond horen bij de verschillende onderdelen. Ga met dit paspoort naar de speciale activiteiten en verzamel alle stempels van je reis!

Plattegrond

 

Brandweerkazerne: voor de jongste bouwers

Achter de brandweerkazernde vinden de jongste bouwers hun bouwplek met een heuse heiskraan, kruiwagens, volop DUPLO® blokjes en XL soft blokken. Bouwhelm op, veiligheidsvest aan en bouwen maar!

 

Cupcake-cafe: feest met Friends!

Neem al je Friends mee naar het Cupcake-café: want daar is het feest! Een lekker gebakje hoort erbij en de mooiste cupcakes bouw je natuurlijk zelf! Daarna lekker dansen op de Friends Dansvloer!

 

Cinema: Stop motion en meer

Wander door het park naar de cinema. Met LEGO stenen en minifiguren maak je zelf een spannende stop-motion film. Laat je inspireren door de voorbeelden van You-Tubers! 

 

School: Breinbrekers

Naar de World Of Bricks school wil je iedere dag wel! Hier 'schrijf' je met steentjes op het schoolbord, kraak je je hersenen met breinbrekers, programmeer je een bot-auto en meer.

 

Garage: Alles met wielen

In 1962 heeft de LEGO-groep het wiel uitgevonden (In de Hall Of Fame van Continium vind je meer geschiedenis van LEGO stenen), in World Of Bricks bouw je daarmee de coolste auto's! Test wiens ontwerp het snelste is, ontdek hoe je beweging overbrengt met tandwielen en hoe hydrauliek werkt. Je vindt het allemaal in de garage!

 

Fabriek: Bouw, test en verbeter

In de fabriek gaat 't los met LEGO stenen en techniek! Je bouwt er de meest fantastische constructies. Hoe hoog wordt jouw wolkenkrabber? Hoe stevig wordt jouw brug? Voeg allerlei soorten constructiespeelgoed samen met behulp van een 3D-printer en maak de meest te gekke bouwwerken! Bouw, test en verbeter!

World Of Bricks: Iedere maand een ander thema!

Dit is nog niet eens de helft van alles wat er in World Of Bricks te ontdekken, bouwen en experimenteren valt! Er is nog véél meer en dan is er ook nog iedere maand een speciaal thema. Dat betekemnt iedere maand weer andere leuke workshops, demonstraties, bouwwedstrijden, "meet & greets", mini-exposities en nog veel meer.

Zorg dus dat je op de hoogte blijft: Volg ons op Facebook, Twitter or Instagram en schrijf je in voor de nieuwsbrief. Hierin worden als eerste de wedstrijden en speciale activeiten aangekondigd!

Januari: BRICKS IN SPACE

 • Reuze X wing van LEGO® stenen van 400 cm lang
 • Grote collectie van LEGO Star Wars modellen van de laatste 15 jaar
 • Ultimate Collectors Series R2-D2, Super Star Destroyer, Imperial Shuttle & Death Star
 • Unieke Star Wars posterserie
 • LEGO Star Wars games
 • Bouwevent Darth Vader: bouw samen een manshoge Darth Vader met LEGO stenen

Februari: MOVIES

 • Gebouwde LEGO sets uit bekende LEGO films zoals Harry Potter, Angry Birds, Pirates en vele anderen.
 • Lancering van The LEGO Batman Movie
 • De beste stop motion films
 • Een collectie van LEGO film posters
  Terugblik première The LEGO Batman Movie.

Maart: INCREDIBLE MACHINES

 • Echt werkende machines gebouwd met LEGO Technic
 • 15 grote bouwsets van LEGO Technic
 • Workshops programmeren met LEGO tools
 • MINDSTORMS® challenges 
Bekijk de foto's!

April/Mei: TRAINS, PLANES & AUTOMOBILES

Juni: CREATIVE BRICKS

 • De mooiste mozaïeken van LEGO stenen
 • Kunst & design met LEGO stenen
 • Muzieksintrumenten van LEGO stenen
 • Een concert op een vleugel gemaakt van LEGO stenen
 • Muziek maken met LEGO MINDSTORM

Juli/Augustus: TRAVEL THE WORLD

 • Reis rond de wereld in 80 gebouwen met LEGO Architecture
 • Foto tenstoonstelling van LEGO minifigures All over The World
 • Parkstad gebouwd met LEGO stenen
Doe mee met de fotowedstrijd!

September: GUINNESS BOOK OF BRICKS

Bouw thuis of in Continium je eigen grote steen en bouw zo mee aan de allergrootste LEGO steen ter wereld. Gaat het lukken om de allergrootste ter wereld te bouwen?

Oktober/November: FANTASY WORLD

 • Draken en meer van LEGO stenen
 • Halloween met LEGO stenen
 • Optische illusies van LEGO stenen

Bricksworld Expo Store

Kun je niet genoeg krijgen van de steentjes? Bezoek dan ook de Bricksworld Expo Store. In deze 'kijkwinkel' zie je ook nog eens 500 opgebouwde LEGO sets en 100 'Bricksworld Own Creations' modellen: eigen ontwerpen die door Bricksworld zijn gemaakt met LEGO stenen. Deze winkel is vrij toegankelijk en de modellen zijn ook online te koop.

In de maand februari is het thema van World Of Bricks Movies. En met de première van de LEGO Batman Film op 8 februari kan de Bricksworld Expo Store natuurlijk niet achterblijven: in de winkel  zijn vele LEGO Batman setjes aanwezig. En... uiteraard ook opgebouwd! Kom ze snel bewonderen. De winkel is vrij toegankelijk, ook zonder toegangsbewijs voor Continium.

LEGO Batman 2017

Praktische informatie

Openingstijden

Continium discovery center is open van dinsdag tot en met zondag van 10.00 tot 17.00 uur. Daarnaast: 

 • In schoolvakanties (regio zuid) op feestdagen ook op maandag open. 
  Op Tweede Paasdag (17 april 2017) en Tweede Pinksterdag (5 juni 2017) bent u dus van harte welkom. Enige uitzondering: op Carnavalsmaandag 27 februari zijn we - net zoals op Carnavalszondag 26 en carnavalsdinsdag 28 februari - gesloten.
 • In de zomervakantie regio Zuid, 15 juli t/m 27 augustus 2017 extra lang open: tot 18:00 uur.
 • Op kerstavond 24 december & oudjaarsdag 31 december tot 16:00 uur.

We zijn gesloten op:

 • Eerste Kerstdag,
 • Nieuwjaarsdag,
 • Carnavalszondag, -maandag en -dinsdag, (26, 27 & 28 februari 2017),
 • Koningsdag 27 april 2017.

 

Tickets

Toegang World Of Bricks is inbegrepen bij je ticket voor Continium discovery center: je kunt dus nog veel meer ontdekken in de Hall of Fame, de Explore Zone en meer. Trek dus voldoende tijd uit voor een bezoek en mis niets. Een ticket (volwassenen & kinderen) kost: 

 • Dagkassa: €12,-
 • Online in voorverkoop: €11,-
 • Kinderen t/m 4 jaar gratis entree
 • Met Museumkaart gratis

Tickets

 

Bereikbaarheid

Continium discovery center ligt op het Museumplein Limburg in Kerkrade en is goed bereikbaar met zowel auto als openbaar vervoer. De bushalte ligt net als treinstation Kerkrade-Centrum direct naast Continium. Een reisadvies van deur tot deur is samen te stellen via www.9292.nl en voor treintijden van en naar station Kerkrade-centrum kijk je op  www.NS.nl.

Met de auto: Vanaf de autoweg richting Kerkrade volg je de bordjes “Columbus/Cube/Continium” en vervolgens "Columbus/Cube/Continium P+R". Gebruik als adres in de navigatie Hambosweg 60, Kerkrade voor de parkeerplaats aan het station: parkeren is gratis op dit terrein en ligt pal naast Continium. 

Wanneer?

World of Bricks

Tentoonstelling
 • 22 december 2016 t/m 3 december 2017

  Maandag
  Ook open op maandag in de schoolvakanties (regio Zuid)
  Dinsdag
  10:00
  Woensdag
  10:00
  Donderdag
  10:00
  Vrijdag
  10:00
  Zaterdag
  10:00
  Zondag
  10:00